En-Suite Space Plan & Mood Board

This en-suite was large in size but awkward in shape due to being above the garage in the eaves, so our client booked us in for a consultation to see how we could make the most of the space and give her that wow factor. 

In our consultation we measured the space and noted where the current fixtures were. The plan for this en-suite was to extend the back wall of the shower out to create a large shower cubicle for my clients so they could leave the front open and give them more space in there. My clients also wanted to add a roof window to gain more light into the en-suite as the only natural light source currently was the small window.

 

With these ideas in mind, we created a proposed floorplan for our client to show her how we thought the space would best work. 

Starting in the bottom left of the floorplan we leveled off the wall to make the toilet in line with the sink to give it a more contemporary look. We added a roof window above the toilet as structurally this was the best place to put it and it gave my clients the natural light where they needed it most. Moving up, we added a large vanity area and sink with the shower remaining in the same place. To the right of the shower we added a towel rail and some bench storage. The space below the window was currently wasted so by adding some bench storage here it gave this area a purpose and gave my client more storage for towels, cleaning products and anything else she wanted to store away. In the bottom right hand side of the floorplan we added a large free standing bath with floor mounted taps and ran spotlights down the middle of the ceiling.

As well as our proposed floorplan we created a mood board to show our client the look we wanted to go for in this space. All items selected in the mood board relate to the floorplan so our client could physically see how they all work together in her own space. Our client wanted her en-suite to be simple, contemporary and bring that wow factor. One idea we really wanted to show our client was the skirting board lighting. Due to this en-suite being very dark with not much natural light, we wanted to get creative with artificial light. By adding lighting to the skirting boards around the whole room it would create a high end modern look, while being practical and allowing the space to feel brighter. 

1/1

07496 769 418

Rydal, High Oakham Road, Mansfield, NG18 5AJ, England

©2019 by Design In Motion